Houten wool cement platen

Hwc platen worden steeds vaker gebruikt. Dat is natuurlijk niet zomaar; ze bieden je namelijk heel wat voordelen. Benieuwd wat deze zijn? Lees dan snel verder!

Hout wol cement platen, wat zijn dat precies?

Voordat we de voordelen van HWC platen opnoemen, is het belangrijk dat je eerst weet wat houtwolcementplaten precies zijn.

HWC platen zijn afwerkingsconstructieplaten die gemaakt zijn uit natuurlijke materialen. Houtwol is dus een natuurproduct. Bij de productie worden lange, dunne houtvezels samen gecomprimeerd tot een isolatieplaat.

De verschillende toepassingen van een HWC plaat

Hwc platen kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Hieronder benoemen we een aantal mogelijkheden.

Garage afwerking

Hwc platen zijn ideaal voor een parkeergarage afwerking. Bij een garage afwerking is het namelijk belangrijk dat je gebruik maakt van materiaal dat goed geluidsisolerend is. Auto’s maken heel wat lawaai en een goede geluidisolatie is in staat om dat lawaai voldoende te dempen. Wanneer er sprake is van een goede geluidisolatie, dan zullen omstaanders er ook geen last meer hebben van. Ben je van plan om een parkeergarage te plaatsen? Overweeg voor de parkeergarage afwerking dan zeker hwc platen. Een betere isolatie zal je niet vinden!

Concertzalen

Ook als je de uitbater bent van een concertzaal of een discotheek, is een goede isolatie van belang. Als je je zaak niet voldoende isoleert, dan kan je al snel boetes krijgen. Die wil je het liefst zo veel mogelijk vermijden! Gebruik daarom kwaliteitsvol materiaal zoals hwc platen, om er zeker van te zijn dat je zaak voldoende geluidsdicht is.

Scholen en kantoren

Zowel in school als op kantoor is rust noodzakelijk. Alleen door voldoende rust te hebben wanneer we werken of studeren kunnen we ons voldoende concentreren. Geluiden van buitenaf nemen onze concentratie weg en dit heeft een negatief effect op onze productiviteit. Door de muren en/of het plafond van deze gebouwen te voorzien van hwc platen zorg je ervoor dat de rust bewaard blijft!

Dit zijn maar enkele toepassingen, van de vele toepassingen waarvoor hwc platen gebruikt kunnen worden. Hwc platen kunnen verwerkt worden in zowel de vloer als het plafond en zijn dus ideaal voor alle plaatsen waar rust noodzakelijk is. Ook in je huis kunnen hwc je de rust bieden die je verdient!

Hwc platen bieden je ontzettend veel voordelen

Hwc platen hebben heel wat voordelen. Benieuwd naar wat ze zijn? We benoemen ze hieronder!

Uitstekende geluidisolatie

Dit is één van de beste eigenschappen van hwc platen. Deze platen bieden je een uitstekende geluidsisolatie. Dat is belangrijk wanneer je in een ruimte zit waar er veel geluid geproduceerd wordt of wanneer je een ruimte wilt creëren die erg rustig is.

Brandveilig karakter

Hwc platen hebben een brandveilig karakter en dat is een erg belangrijk voordeel. In het geval dat er een brand ontstaat, zorgen deze platen ervoor dat de brand tot het minimum beperkt wordt. Hwc platen zorgen dus voor jouw veiligheid!

Altijd lekker warm

Omdat hwc platen een uitstekende isolerende waarde hebben, zullen zij ervoor zorgen dat je woning altijd lekker warm blijft. De hwc platen slaan warmte op en staan deze geleidelijk weer af. Dat is niet enkel aangenaam, maar het bespaart je ook erg veel verwarmingskosten uit!

Ze gaan lang mee

Hwc platen zijn erg duurzaam. Eens je hwc platen geplaatst hebt zullen ze dus lang meegaan. Dat maakt van deze platen een uitstekende investering en het zorgt er ook voor dat jij geld uitspaart!

Milieuvriendelijk

Hwc platen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Hierdoor zijn zij dus ook erg milieuvriendelijk. In tijden zoals deze is dit zeker geen onbelangrijk voordeel!

Schimmelwerend

Een hwc plaat heeft speciale eigenschappen die schimmelvorming tegengaat. Dat is een belangrijk voordeel, want nare schimmels zijn enorm nadelig voor je woning. Schimmels verspreiden zich steeds verder en na een tijd ontstaat er schade die nog moeilijk te herstellen is. Ook voor je gezondheid zijn schimmels erg slecht. Je kunt hierdoor verschillende ziektes oplopen.

HWC D
 • Algemene specificaties HWC D
 • Materiaaldikte ca 1,5 – 10 cm
 • Maat van platen 200 x 60 cm
 • Lamda-waarde λ 0,074
 • Brand-waarde B – s1, d0 after EN 13501-
HWC DN3
 • Algemene specificaties HWC DN3
 • Materiaaldikte ca 2,5 – 20 cm
 • Maat van platen 200 x 60 cm
 • Lamda-waarde λ 0,032
 • Brand-waarde B1 after DIN 4102, E- per EN 13501-1
HWC-DT03
 • Algemene specificaties HWC DT03
 • Materiaaldikte ca 5 – 20 cm
 • Maat van platen 100 x 60 cm
 • Lamda-waarde λ 0,040
 • Brand-waarde A2 – s1, d0 after EN
Isolatie Iso Tech

Hulp nodig of heb je vragen?

Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op via het contactformulier.