IsopremiumLogo

IsoPremium Gevelisolatie

Algemene installatie richtlijnen voor gevelisolatie

IsoPremium is een ideaal product om een spouwmuur of voorzetwand te isoleren. Door haar grote flexibiliteit kan het isolatieproduct eenvoudig op de juiste plaats naar wens worden gemonteerd. Ook hoeken zijn hierdoor uit één stuk mogelijk, dit voorkomt koudebruggen.

Door gebruik te maken van stilstaande lucht en aluminiumlagen van de hoogste kwaliteit zorgt IsoPremium ervoor dat er wordt geïsoleerd op alle vormen van warmteoverdracht (conductie, convectie en straling). Ook is het product nagenoeg dampdicht, waardoor inwendige condensatie onmogelijk kan binnen treden. Zorgvuldigheid is vereist, zodat de binnenmuur van de spouw volledig luchtdicht is.

De montage vindt plaats op regels of latten. In de spouw is het ook mogelijk om te werken met isolatiehouders, spiderclips en spouwankers.

IsoPremium beschikt over een extra overlap strook, zodat de overloop tussen de verschillende stroken naadloos en luchtdicht worden afgewerkt. Het aftapen van de overlap strook zal moeten worden gedaan door SolarShield Tape, hierdoor is afdichting gegarandeerd.

Spouwmuur:

IsoPremium wordt gemonteerd in de spouw door middel van spouwankers, spouwspiders of isolatiehouders.  De spouwspiders passen op de spouwankers en zullen hierdoor de perfecte afstand houden tussen de binnenmuur, IsoPremium en de buitenmuur. Tevens zorgt dit ervoor dat IsoPremium netjes op zijn plaats blijft zitten. Er bestaat ook een mogelijkheid om de spouwankers door IsoPremium heen te prikken, waardoor de ideale spouw kan worden gecreëerd. De afstand in de spouw tussen IsoPremium en de binnen en buiten muur is altijd minimaal 20mm. In de RC-berekening is rekening gehouden met vermindering van de RC waarden door bevestiging van 4 montage punten van 4mm per M2 zoals in de ISSO is voorgeschreven.   

Voorzetwand:

Op de bestaande wand wordt een lattenframe aangebracht. De ramen en deuren worden ook voorzien van latten. Hou rekening bij de montage van het lattenframe bij ramen en deuren met de dikte van het isolatiemateriaal.

IsoPremium kan direct op het houten frame worden bevestigd in horizontale of verticale weg. De bevestiging vindt plaats doormiddel van 4 bevestigingspunten per M2. De montage is mogelijk door isolatiehouders of isolatieschotel met spijker of schroef. In de RC-berekening is rekening gehouden met deze montage. Als IsoPremium wordt gemonteerd zoals voorgeschreven is dit isolatie product ook een dampdichtscherm, hierdoor is een extra damdichte laag niet nodig.

Algemene specificaties: IsoPremium

Materiaaldikte ca.

35 & 50 mm

Rolbreedte

100 cm

Rollengte

10 m

Roldiameter

800mm

Gewicht rol

15kg

Kleur

Dubbelzijdig aluminium

Grondstof

Aluminium/PE/non-woven-felt

Treksterkte lengterichting

3%

Treksterkte dwarsrichting

3%

Waterdampdoorlatendheid

3,1 gram/ m²/24uur

Emissiecoëfficiënt

0.01

Brandklasse

E

© Copyright 2023 IsoTech Nederland