Steenwol

De isolatiewaarde van steenwol is relatief goed, want het heeft een lamdawaarde tussen de 0,033 en 0,040. Dit, in combinatie met de thermische én akoestische eigenschappen, maakt het materiaal aantrekkelijk om te gebruiken. U houdt in de winter namelijk de warmte binnen en in de zomer buiten én u heeft minder last van geluidsoverlast.

Een nadeel van steenwol is dat het bij een gelijke isolatiewaarde dikker is dan bijvoorbeeld PIR. Om een isolatiewaarde van ongeveer 1,35 te bereiken, heeft u een steenwol plaat van 50 mm nodig. Als u voor PIR kiest, bereikt u deze waarde al met aan plaat van 30 mm. Ook bevat steenwol vezels die kunnen irriteren tijdens het verwerken. Het is daarom aan te raden om na de verwerking van het materiaal uw lichaam goed af te spoelen. De irritatie verdwijnt dan vrij snel.

Steenwol wordt uit meer grondstoffen gemaakt dan glaswol en is daarom net iets duurder. In vergelijk met PIR, is steenwol echter wel een stuk goedkoper. Het productieproces van PIR is namelijk lastiger. Steenwol is dus een goede keuze als u een gemiddeld budget heeft.

IsoTech Steenwol voor groothandel
Isolatie Iso Tech

Hulp nodig of heb je vragen?

Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op via het contactformulier.