IsoPremium dakisolatie

Algemene installatie richtlijnen voor dakisolatie

IsoPremium is een ideaal product voor het isoleren van het dak. Dit kan zowel onderdak en bovendaks. Het product is zeer gebruiksvriendelijk door het lage gewicht en schone manier van verwerken. De montage is eveneens zeer eenvoudig, snelheid en eenvoud zijn hierbij essentieel. Eenvoudig vastschieten of boren doormiddel van isolatiehouders of isolatieschotel met spijker of schroef. Volgens de ISSO-norm dient rekening te worden gehouden met 4 bevestigingspunten m2.

IsoPremium is een isolatie product gebaseerd op basis van reflectie en stilstaande lucht. Dit heeft in het dak als grote voordeel dat warmte in de winter wordt binnen gehouden en in de zomer de warmte wordt buitengehouden. Ook is het product dampdicht hierdoor is bij montage aan de binnen zijde een dampscherm niet nodig. Luchtdichte afwerking is noodzakelijk bij de montage van IsoPremium om de voorgeschreven isolatiewaarden te behalen. De overloop strook moet zorgvuldig en luchtdicht worden afgetaped met SolarShield tape om koudebruggen te voorkomen.

Bevestiging en richtlijnen buitenkant dakbeschot

De montage van IsoPremium op het dakbeschot vindt plaats doormiddel van latten van minimaal 20mm dik die eerst op het dakbeschot worden bevestig. Op de latten wordt dan IsoPremium aangebracht waarbij op elke m2 IsoPremium op 4 punten wordt bevestigd. IsoPremium kan horizontale of verticaal worden bevestigd. IsoPremium dient op de overlap strook te worden afgetaped met Solarshield tape zodat het volledig damp en luchtdicht is. De overlap strook zorgt ervoor dat er geen koudebruggen ontstaan. Vervolgens worden panlatten aangebracht van minimaal 20 mm om de tweede spouw te creëren en het dak verder af te werken. Om de maximale isolatiewaarden te bereiken is het noodzakelijk om een waterdicht dampopen dakfolie aan te brengen. Op deze wijzen ontstaan er namelijk 2 spouwen met stilstaande lucht. Met deze manier van isoleren dient wel rekening te worden gehouden met de voorschriften van de dakpan leverancier.

Bevestiging en richtlijnen binnenkant dakbeschot

Bij de montage van IsoPremium dient aan de binnenzijde van het dakbeschot rekening te worden gehouden met een spouw van minimaal 20mm. Deze spouw dient ervoor zodat de warmte maximaal kan worden gereflecteerd en er geen geleiding plaats vindt. Een luchtdichte luchtspouw draagt bij aan het behalen van de juiste R-waarden zoals beschreven in het ISSO certificaat. Een luchtspouw is eenvoudig te creëren door een lat van minimaal 20mm te bevestigen aan de binnenzijde van het dakbeschot. Vervolgens wordt IsoPremium tegen de lat bevestigd. De montage vindt plaats op 4 punten per m2.

IsoPremium
IsoPremium van IsoTech
 • Algemene specificaties IsoPremium
 • Materiaaldikte 35 & 50 mm
 • Rolbreedte 100 cm
 • Rollengte 10 m
 • Roldiameter 800mm
 • Gewicht rol 15kg
 • Kleur Dubbelzijdig aluminium
 • Grondstof Aluminium / PE / non-woven-felt
 • Treksterkte lengterichting 3%
 • Treksterkte dwarsrichting 3%
 • Waterdampdoorlatendheid 3,1 gram/ m²/24uur
 • Emissie 0.01
 • Brandklasse E
Isolatie Iso Tech

Hulp nodig of heb je vragen?

Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op via het contactformulier.